måndag 30 augusti 2010

Hjälp Harry!

Är det någon som vet hur man kan få tag på blodpudding i USA? Harry blir den personen evigt tacksam.

Johan

Jag och Johan startade dagen med en hajk i Runyon Canyon. Följt av en svart kopp kaffe hemma hos mig. Caesar bondade genast järnet med Johan. Han vill ocskå bli sådär snygg när han blir stor.

Gårdagens inköp

Henrik och jag lunchade på Swingers igår. Väldigt trevligt. Just precis här, när min man levererar denna min har jag tagit upp frågan om vi inte ska skaffa husdjur. Nja, säger han. Han är inte direkt överförtjust i tanken.
Men går ändå med på ett inköp av två fiskar.
Vilket blir mycket uppskattat. Harry undrar hela tiden när vi ska äta upp fiskarna.
Caesar också.

lördag 28 augusti 2010

Jakten på olivträdet

Jag har som en besatt person letat efter det perfekta olivträdet. Har inte lyckats helt. Men är ändå lite nöjd med denna olivbuske.
Harry har en liten blom-plantering. Varje dag går han ut, tittar, rör runt i jorden och vattnar. Nu har de börjat komma upp. Han är så nöjd. Framförallt för att Caesar INTE har en blom-plantering.

Blandade känslor

För vilken gång i ordningen vet jag inte, försökte Caesar ta med sig Kanin ner i poolen. Den här gången lyckades han. Känslorna var mycket blandade. Han pendlade mellan lycka och sorg. Visste väl inte riktigt vad han skulle tycka. Kanin svävade runt fint i vattnet.
Men blev väldigt tung och svårräddad när han skulle försöka bärga honom.
För att inte tala om smal.

Grestone Mansion

Idag blev det familjeutflykt till Greystone Mansion i Beverly Hills. Det är ett mansion uppfört på slutet av 20-talet av en olje-miljonär. Då var det den enskilt största tomten en privatperson ägde här. Det är fortfarande en av de största tomterna. Stället är fantastiskt, och alldeles unikt i att det är öppet för allmänheten.
Fantastiska trädgårdar där barnen kunde springa omkring.
Och Caesar körde sin arga min.
Det finns flera olika fontäner, dammar och vattenanläggningar.
Här solar sköldpaddorna som Harry bondade järnet med.
Min besatthet av olivträd fick sig en nytändning.
Mansionet är omgärdat av spökrykten. Förstås. Bara en sån sak som att mannen som uppförde det enbart hann bo där 4 månader, innan han och hans sekreterare hittades döda i huset.
Takpanelen i sten är helt fantastiskt fin!

Igår


Kokades det lobsters - monsters, som Harry misstog dem för... Yummie yummie. Men långtifrån humant.

torsdag 26 augusti 2010

Körkortet

Håller på och läser California Driver Handbook inför att jag ska förnya mitt supergamla körkort här. Det är inte så svårt. Men man förvånas över en del i boken. Som denna fras, som kommer i samband med förklaringen vad som gäller för övningskörningstillstånd. Alltså för de som inte har något körkort över huvudtaget:

"An instruction permit do not permit you to drive alone – not even to a DMV office to take the driving test."
"Ett övningskörningstillstånd tillåter dig inte att köra ensam - inte ens till uppkörningen."

Jaså, det var väl konstigt.

Harry Fotograf

Harry har börjat intressera sig för foto. Och idag tog han den här serien bilder på mig i parken. Han är duktig!


Sista bilden är på mormor som just här är glädjedödare, och vill ta kameran.

Lekplats i Beverly Hills

Testade en lekplats i Beverly Hills idag - Coldwater Canyon Park. Den stenlagda bäcken eller vad man nu kan kalla det var väldigt uppskattad.


Lever den?

måndag 23 augusti 2010

Blomstertid i LA!

Det närmar sig premiär för USA:s version av Blomstertid. Den heter ju My Generation här... Otroligt kul när man åker runt i bilen och ser affischer över hela stan. Så coolt av Henrik & co att ha sålt in detta.
På busshållplatser.
Och i The Groove. Där jag slank in för ett skoköp...

söndag 22 augusti 2010

Vilken grej!

Jag har en helt superhärlig svåger som heter Stoffe. Nu är han inte bara superhärlig, utan nu har han också gått och vunnit pris som Årets Designer. Så grymt Stoffe, Grattispussar till dig!

På bilden, Stoffe och Harry i NY förra våren.

Söndags-BBQ hos oss

Som vanligt sken solen här idag, och vi bjöd in till poolhäng och BBQ. Väldans trevligt.
Caesar och Auggi äter glass som två väldigt sofistikerade typer.
Mamma hade bakat fantastiska pajer som grädde på moset efter burgarna. Då måste man också bränna lite kalorier i poolen.
Manda, Max, Harry, Alice, Leo, Helena, Mattias och Carina.

Som i Sopranos

Igår var vi hemma hos en intressant typ vid namn Bobby Moresco. Han är manusförfattare och mannen bakom bland annat Crash, som han också fick en Oscar för, och Million dollar baby och serien The Black Donellys. Henrik och han har ett projekt ihop, och det ska bli intressant att se hur det utvecklar sig.

Hursomhelst, igår var vi i alla fall hemma hos honom med en massa annat folk, för en välgörenhetstillställning till förmån för Homeboy Industries. I korhet bygger organisationen på att rädda f.d. gängmedlemmar. Bra grej. Jag vill inte att Harry och Caesar blir små gängpojkar.

Det var precis som att befinna sig i ett avsnitt av Sopranos. Har aldrig sett så många män med hatt, solbrillor och vad som såg ut som lösmustascher på ett och samma ställe.

fredag 20 augusti 2010

Honom är jag gift med...

Får en bild mailad från vår granne Jörgen på ön. Bilden är tagen under ett av sommarens obligatoriska ö-moment; tömmandet av Magnus slattbricka. Trevlig tradition. Men hur är min man klädd egentligen när han blir bortbjuden?

32 grader varmt...

I LA råder värmebölja. 32 grader varmt igår. Lite mindre jetlaggad mötte jag upp med Jennie på Le Pain för att summera sommaren.
Jennie har blivit rädd för solen och bär sjal trots hettan. Efter att ha intagit en cobbsallad, nedsköljd med en balja soja-cappuccino, tog jag mig fort hem för ett dopp i poolen. LA-rutiner.

onsdag 18 augusti 2010

Jetlaggens sanna ansikte

Vi är i LA! Så härligt att vara här!
Jetlaggade som bara den. I princip helt utan sömn under resan var jag extremt laddad för en skön sömn när vi äntligen kom fram. Somnade som en stock vid halvtio, vaknade klarvaken - tidigt i gryningen, trodde jag. Tittade på klockan och insåg att den var halvett. 3 timmars sömn. Kunde inte somna om efter det. Pigga barn tittar på Bompa på dvd.
Eller inte. Jetlaggens sanna ansikte.

Min bästa note to self efter denna resa är: stoppa aldrig ner en macka från flyget som färdkost genom tull och Immigrations. Efter en tjugotimmars resa med två småbarn är ett besök i tullen det sista man vill va med om. Särskilt inte i kö efter halva Los Angeles latinska befolkning. Det är aldrig värt det.

måndag 16 augusti 2010

Ses i LA!

Jag packar ihop det sista. Rättelse, jag packer ner, barnen packar upp. Försöker få dem att titta på Pippi på rymmen istället. Tidigt imorrn åker vi. Henrik längtar efter oss, och vi längtar efter honom.
Jag kan ha fel, men jag tror att han ligger i sin massagestol i garaget och njuter av lugnet ändå.

fredag 13 augusti 2010

Trollskogen

Jag och Caesar på väg ner till sjön i trollskogen här på landet.
Såna här naturupplevelser får man inte i LA.
Mormor och Harry.

Färdigåkt!


4 dagar kvar i Sverige. Nu har vi tagit årets sista tur med lilla Mariefredståget. I vanlig ordning har vi överdoserat. Men barnen skulle nog kunna tänka sig åka varje dag...
För er som undrar - Caesars öga är skönt nog också tillbaka till nästan normalt.

Porträttfotografering


Kanske ett av de svåraste projekten denna sommar - att få till en trevlig bild på kusinerna. Bättre än såhär blir det inte.

Alla skulle ha en Svamp-Harry...