Det har visat sig att Caesar inte bara är nötallergiker, utan nu också allergisk mot all form av mjölk... Och det är verkligen tråkigt då han älskar mjölk, smör och grädde... Och pannkakor. Jag har nu i ett par dagar försökt göra pannkakor utan mjölk. Det här ovan är ett försök med Oat milk och vegetabiliskt fett. Helt omöjligt att få dem att hålla ihop. Och framförallt tyckte Caesar att de var äckliga...
Här har vi en annan omgång på mandelmjölk - som jag inte ens är säker på om han kan dricka. Hursomhelst, det funkade inte det heller.
När jag försökte med kokosmjölk fick till och med jag själv kväljningar när jag smakade det som såg ut som en tunn stekt äggvita.
Och i kylskåpet ligger gårdagens försök. Gjorda på vatten och vegetabiliskt fett. Konsistens skosula.
Är det någon som kan tipsa mig om hur man gör pannkakor utan mjölk?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
22 kommentarer:
Njä, jag är själv allergisk mot alltalltallt (till o med ägg) så jag har noll koll hur dom här smakar. Tydligen väldigt mycket banan men ändå.
Det finns en massa recept på mjölkfria saker på paleomg.com och så har vi den svenska "versionen" på primallife.se
Det är visserligen paleoinspirerade recept men då är dom iaf mjölkfria ;)
Men borde sötat rismjölk gå bra? alt sötat sojamjölk (soja är visserligen inte bra men i en liten mängd är det ingen fara på taket). Alt kokosmjölk på burk aka den vi har hemma i matlagningen :)
Om han gillar banan så googla bananpannkaka, finns massor med recept. Lite kluriga att steka men med lite tålamod så går det.
Finns varianter både med och utan mjölkprodukter men det funkar med typ ägg, banan och lite mjöl...
Lycka till!
Instämmer med Kringlan, testa rismjölk! Jag brukar också dubbla antalet ägg.
Mandel kan man korsreagera med vid nötallergi, men den är ingen ren nöt utan en kärna.
Rismjölken är god att ha till flingor och sånt också, finns i vaniljsmak med. (Har testat den som heter Rice dream.)
Stakkels lille fyr, det er ikke let.
Jeg bruger følgende:
1 alm banan
1 æg
1/2 dl hvedemel
1/2 dl havregryn
1 tsk vaniliesukker
De 3 stk 'amerikanske' pandekager.
Held og lykke
Kh Sine:)
*Det giver 3 stk 'amerikanske' pandekager:)
Kh Sine
http://nickys.se/2013/05/18/pancakes/ kan va värt att prova har dock ingen aning om de är goda men jag hitta dennna blogg....
I Sverige finns laktosfri mjölk, tål han det så borde det kunna fungera. Trevlig sommar. Min dotter tålde inte laktos som barn och den mjölken var i princip som vanligt..
Så jobbigt för honom, klart han måste få äta pannkakor trots sin allergi. Hoppas att han gillar bananpannkakor för de är helt okej att steka och få fina. Mosa en banan med gaffel och blanda den noggrant med 2 ägg. Blir mycket enklare att steka med 2 ägg istället för ett. Stek på medelhög värme tills det bubblar lite (ca 2 min kanske) vänd därefter pannkakan och stek lite på den andra sidan. Du kan testa dig fram med några matskedar mjöl i smeten och då kan någon matsked vätska också passa. Då smakar det lite mer pannkaka. Vore det jag skulle jag även testa det vanliga receptet med neutral olja i och vatten istället för mjölk, men göra smeten lite mindre rinnig och steka i olja. Lägg till ett extra ägg i så fall. Du kommer hitta ett lyckat recept om du experimenterar lite, det är jag helt övertygad om. Lycka till!
Jag skulle nog rekommendera dig att prata med en dietist. Jag jobbar som barnläkare och mina matpatienter framför allt mjölk och ägg sänder jag till en dietist för det kan vara riktigt bökigt! Lycka till
Jag brukar göra bananpannkakor,
1 ägg och två mosade bananer rörs ihop. Stek ganska länge på medeltemperatur.
/Mia
Kokosmjölk!
De flesta andra kombinationer av mjöl eller vätskevarianter har svårt att hålla ihop, men man löser det med att blanda i en tsk fiberhusk (malda psylliumfrön). Då håller allt ifrån nämnda bananpannkakor till risplättar otroligt mycket bättre. Hoppas det hjälper!
Catarina
finns det inte laktosfri mjölk där borta? Det är ju en sådan vanlig intolerans så det borde ju finnas?
Hoppas ni får en underbar sommar i Sverige :-)
Solhavre är tydligen grejen! . Icas receptsida har ett recept kolla där!
Så många tack för tipsen! Laktosfritt funkar inte - det är mjölkproteinet
This is my favourite recipe
1cup unbleached all purpose flour
1/2teaspoon baking powder
1/2teaspoon baking soda
3 tablespoons sugar
1/4teaspoon salt
1cup oatmilk or almondmilk
1teaspoon vanilla extract
Oil to fry in
You can eliminate the vanilla and salt if you want
Mix all ingredients and pour into a hot pan i believe the key is to not make them that big just make them about 10cm this will make them easier to handle and they will not fall apart on you. Frying in coconut oil gives an awesome flavour.
Btw vegan pages on the net have good recepies for food without milk that normally would contain it
.KR from Australia
Jenny
När ni är i Sverige så kan du använda havremjölken från Oatley. Pannkaksrecept finns på förpackningen eller på deras hemsida. Blir riktigt goda men det är viktigt att man steker dem i ett matfett som man gillar och där får man prova sig fram.
En bra barndietist är guld värt. Efter vårt första dietistbesök kändes inte allt så krångligt längre.
Lycka till!
Lovisa
P.s jag tål inte nötter och kan inte äta mandelmoch kokosnöt d.s
Bananpannkakor har många tipsat om... Tricket för att få till de riktigt bra är detta recept: En banan, ett ägg, en äggvita. Blir 3 lagom stora pannkakor.
oatleys har färdig pannkakssmet också, superpraktiskt!
hej, tråkigt att höra att Ceasar blivit mjölkallergiker. Min son är 4 år och är också det. Jag använder havremjölk och steker dem i ett plättlagg, mkt enklare att få dem att hålla i hop.
Ja karin prova oatlleys mjölk, mamma gjorde bra pannkakor av den
Skicka en kommentar