söndag 26 februari 2012

Danskt kalas i hillsen

Igår var vi på kul 40-års fest för Mikkel. Jag åt den godaste tårtan ever! Så mycket att jag nästan hamnade i koma... Någon som vet var man hittar receptet på dansk födelsedagstårta? Det är lite som prinsesstårta, fast MYCKET godare!
Döm om vår förvåning när samma mariachi-band som spelade på Henriks 40-års fest dyker upp... Roligt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Karin,

En dansk fødselsdag lagekage er ganske fantastisk!
Her er en opskrift, som jeg har oversat via google:

Gammaldags Pie
Tillverkad från scratch, utan genvägar, kan den inte överträffas för en födelsedag, här är det gamla hederliga pie

Antal / Antal toaletter: 1 paj, 8 sitsig


Ingredienser:
bottnar:
3 ägg
120 g socker
1 msk vatten
50 g vetemjöl
50 g potatisstärkelse
1/2 tesked karbamat

grädde:
2 1/2 dl mjölk
2 ägg
1 msk majsmjöl
1 vaniljstång

fyllda:
125 g hallonsylt
portvin eller söt sherry
1/4 liter vispgrädde
150 g hallon, färska el. fryst (tinad)
100 g florsocker
lite vatten, sherry eller citron för glasyr
en typ av frukt

Metod:
Vispa ägg och socker. vatten tillsätts medan.
Potatismjöl, vetemjöl och karbamat blandas och siktas in
Vrid mjölet i äggsmeten försiktigt dra 3 cirklarna är 20 cm i diameter på cookie plåt och spred 1/3 av degen per cykel.
Du kan också använda paj burkar istället.
Bakom bottnarna på botten av ugnen vid 225 ° förvärmd ugn vanlig, eller alla tre på en gång vid 175 grader vamluft 8 minuter.
Vrid bottnar ner på en cookie blad sukkerdryset och HIV konservativa papper. Låt dem svalna först ..

Krämen:
Ägg, socker och majsmjöl mjöl Vispa ordentligt med elvisp i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölken och sätta kastrull på låg värme. Vanilla stav Split, skrapas frön ut och lagras, kokt med stången i.
Rör hela tiden, tills vaniljsås kokar och är tjock, kommer det smaka inte majsmjöl gröt, om det gör, bör krämen koka längre. Vanilla korn läggs till när krämen är klar och vaniljstång bort.
Krämen kyls ner helt.

Montera tårtan:
2 av den nedre änden beströs med likör, sherry eller portvin.
Ta en pajform och placera en 20 cm diameter springform utan botten i mitten.
sätta första våningen i och täck botten med en fin lager sylt.
med fördel med en skrapa, uppdelades sedan hälften av vaniljsås ovan.
och, om någon. ett tunt skikt av vispgrädde
Därefter satte på botten, upprepa vad du just gjorde och satte hindbærne toppen.
Senaste botten på den goda sidan av det.
Göra glasyr av strösocker och en vätska.
Lägg till din valda vätskan lite i tid för glasyren är tillräckligt trögflytande.
Sprid glasyr över toppen, och fortfarande kakan i kylen några timmar, helst till nästa dag.

Garnering:
Vispa grädden styvt skum och sticka den i ett bakverk väska.
ta bort kakan ur kylskåp och ta försiktigt bort våren form.
Dekorera sidorna av kakan, springa rakt upp och ner med sprutan påsen slutligen garnera toppen av kakan, gör en rosa marsipan steg till mitten göra så små rosetter med flødeskumet runt kanten på toppen av kakan, ca. 5:e Garnera varje rosett med ett nytt hallon.

Karin sa...

Åh tack så mycket! Nu blir det tårta!