fredag 23 december 2011

Till Sofie...

Du frågade om tips på vad man borde göra i LA med barn i ungefär samma ålder som mina... Förlåt för sent svar, men jag har planerat att göra en riktigare liten guide, men ej hunnit.
Först och främst tycker jag att ni inte ska ha för mycket inplanerat, allting tar mycket längre tid än man tror här... och särskilt med barn, och sen är det ju rätt skönt att bara hänga runt.
Men några små tips:


Om ni har barnvagn med er - eller orkar ta barnen på ryggen tycker jag att ni dag ett - när ni ändå vaknar jetlaggade, pigga och glada klockan fem på morgonen ska ta er upp i Runyon Canyon. Ni hajkar alltså upp där med barnen och får se LA från sin bästa sida. Det finns en ingång till Runyon Canyon längst upp på Fuller Ave, alt längst upp på Vista Ave.
Orkar ni inte hajka - ta bilen och kör upp till Mullholland drive och stanna på olika utsiktsplatser för att även där kunna se LA från sin bästa sida.

Ta bilen och åk Sunset Blvd hela vägen ner till havet. Ta höger på PCH (Pacific coast highway), och åk mot Malibu. Kör av vid Paradise Cove. Häng där på stranden tills ni tröttnar, ät er proppmätta på restaurangen och lek på piren.

Åk ner till Venice och gå runt vid kanal-gatorna och de små mysiga shoppingområdena där. Strunta i strandpromenaden - fälla turistico...

Åk till utomhusshoppingmallet The Grove (Fairfax/Third Street) - amerikanskt så att det förslår. Men mysigt och barnen gillar det.
Behöver ni rasta barnen ytterligare efter det, ta er till Pan Pacific Park som ligger precis brevid The Grove (bra parkering finns på Beverly Blvd/ Sierra Bonita, mysig park med bra lekparker i.

Ät lunch på dinern Mel´s on Sunset - barnen kan få korv och pommes i en bil... Och mysigt att sitta ute där. En annan mysig diner är Swingers på Beverly blvd/ korsningen Laurel.

Åk och mys, luncha, fika eller bara promenera i Larchmont - massa trevliga lunchställen och små gulliga affärer. På Larchmont/ Beverly Blvd.

Vill ni shoppa och göra det effektivt åker ni till stora shoppingmallet Beverly Center på La Cienega och Thirdstreet. Vill ni shoppa exklusivare åker ni till Barney´s på Wilshire i Beverly Hills.

Och kolla på Rodeo Drive är väl något man också vill göra...

I Griffith Park kan ni hajka, kolla på fin utsikt, låta barnen gå på Observatoriet, eller åka olika småtåg.

Åker ni till San Diego så är Seaworld där väldigt fint... och Legoland.

Have fun!

4 kommentarer:

Sofie sa...

Tack Karin och tack för dina tips! Nu är vi färdigpackade och åker imorgon bitti! God jul och gott nytt år!

Linda Johansson sa...

Hej Karin,
The Grove ligger inte alls på Fairfax och Beverly BLVD.
Pan Pacific Park ligger inte alls norr om The Grove.
Swingers ligger inte alls söder om Fairfax.

Bästa hälsningar,
Linda

Karin sa...

Linda, mitt betyg i geografi kanske du kan gissa dig till...

Man kan köra in på The grove från fairfax efter Beverly, men mer exakt kanske är Fairfax/ third street?
Pan Pacific har en bra parkering vid Beverly/ Sierra Bonita.
Swingers ligger på Beverly, i korsningen Laurel...

Linda Johansson sa...

Hej igen Karin,
Ingen fara på taket.
Men väderstrecken blev lite fel i din trevliga LA-guide.
Ser att du ändrat nu.

Men det är fortfarande fel. . .
The Grove ligger inte på Fairfax/Third Street (som du ändrat till).
Där ligger Farmers Market. The Grove ligger öster om "The Farm".

Hälsningar,
Linda J