torsdag 2 september 2010

Liemannen på besök

Fick ett sms av nanny Silvia när jag var på andra uppdrag, Caesars fisk Oda hade lämnat in. Sorgligt, tyckte vi alla.
Efter en blixtvisit på fiskaffären åkte jag och Oda Jr och tvättade bilen. Och sen fick den nya familjemedlemmen hoppa ner i skålen hemma.

5 kommentarer:

Kiddan sa...

Karin, även jag har genomlevt en period med fiskar. Lite tips: vattnet som fiskarna ska bo i måste stå i helst ett par dar innan fisken flyttar in i det. När man får hem fisken i plastpåse så placerar man hela plastpåsen i vattenskålen i ca 2 timmar innan man tömmer i fisken i vattenskålen (vänjer fisken vid temperaturen). :)

Unknown sa...

Jag tror inte fiskarna mår så bra av att bo i en glasskål, speciellt utan en syrepump. Är tom förbjudet i Sverige, men det är väl annorlunda i USA...

"Jordbruksverkets regler säger också nej till klotformade akvarier. Förutom att de anses vara för små så uppfyller inte kraven på syresättning. Ett akvarium syresätts naturligt genom vattenytan, varför det lätt blir syrebrist i ett klotformat akvarium."

Emilia sa...

Förlåt, men blir du verkligen förvånad över att ena fisken redan har stämplat in? Som Anna skrev så är det förbjudet i Sverige att ha fiskar glasskålar, det är ju faktiskt djurplågeri.

Kiddan sa...

Att överreagera "När vi överreagerar är vi i kontakt med våra känslor, men oftast är det dock inte den primära känslan. Ofta stimuleras dessa överreaktioner av någonting vi känner igen från vår uppväxt. När detta inträffar, framkallar det omedvetna samma känsla som vi hade när vi upplevde den ursprungliga händelsen (avtrycket)."

Karin sa...

Jag har faktiskt inte orkat svara på dessa kommentarer. Jag ÄR djurvän. Alla som känner mig vet att jag är det. Och alla som känner mig vet att jag inte skaffade fiskar för att de skulle dö. Det räcker att säga så.