onsdag 2 januari 2013

Nyårsafton hos oss på ön...

Det började bra! Gustav hade med sig bara det göttaste gott. Här kör vi igång på eftermiddagen med Löjroms Toast och Fois Gras på underbart Brioche bröd från Gustafs egna bageributik Bakery and Spice. Så otroligt gott!
Gustaf i förgrunden. Johanna och min pappa bakom. Jens i kylen.
Henrik och Johanna.
Sen fick vi in en liten barnmiddag.
Mormor underhåller från trappan.
Sen kom ostronen fram.
Älskade syster och jag. Och lilla gull-Boris - nyårsklädd och allt!
Sen kom det möraste kalvköttet med helt sjukt goda korvar som Gustav hade med sig från Korvhantverk. Våra var smaksatta med tryffel och parmesan. Och vansinnigt goda!
Voilà!
Trångt, trevligt och mysigt hade vi det.
Mormors goda Gino.
Caesar och morfar provsmakar godis och testar fyrverkeriglasögonen.
Pärlor åt svinen. När denna lyxiga ostbricka kom fram satt vi som stoppade korvar och kunde inte få i oss ett gram. Inte klokt.
Caesar och Henrik räknar ned minutrarna till fyrverkeristart. Efter ett uppehåll på tre år behöver man få sitt lystmäte. I LA har vi ju fyrverkeriförbud... Det har därför provskjutits i dagar inför detta. Och när "stora" lådan skulle gå av var han tvungen att tjuvstarta.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vart kommer er underbara blåa porslin ifrån? Tack!

Rebecca sa...

Hej Karin!

Ni verkar stå varandra väldigt nära i er familj, måste vara skönt för alla att ha så många familjemedlemmar runt omkring sig efter att något så svårt har hänt. Hur länge stannar ni i Sverige?

Vad tycker du om Silver Lake? Vi ska till LA i tre månader nästa vinter med vår då treåring och en 8-månaders bebis. Vet du om det finns några lekparker etc. där i närheten? Huset vi funderar på att hyra ligger strax ovanför Sunset Avenue.

Frågar dig eftersom du är den enda bloggaren jag vet som bor i LA och har barn =) Svara om du får tid och ork!


Karin sa...

Vilket av porslinet? De stora mattallrikarna är Blue Spode ny-produktion...
Det fantastiska fika-porslinet är en antik servis jag fått av min svärmor...

Rebecca -
Älskar Silverlake! Det är väldigt bohemigt! Lite som Söder. Det är dock så stort att jag inte riktigt kan uttala mig om det område du säger när det är ovanför Sunset... Lekparker finns överallt i LA - inte lika fina och många som i Sverige, men barnen är nöjda!

Rebecca sa...

Tack snälla för ditt svar!