tisdag 9 augusti 2011

Min man tipsar

För er som bor i USA och längtar efter svenska kräftor tipsar min man om denna svenska man i Oregon. Han kokar svenska kräftor, och man kan beställa direkt från honom. Annars är det IKEA som gäller...


4 kommentarer:

Nicken sa...

Annars kan man ju kopa levande signalkraftor har pa amerikanska vastkusten. Tidigare ar har vi fiskat sjalva, men i ar koper vi pa Pikes Place Fish har i Seattle for $5.99/lbs. Fordelen ar ju att vi kan plocka ut bara honor... lite tidigt men det finns lite rom i dom... Har for mig att dom signalkrafor som idag finns i Sverige stammar fran sextiotusen kraftor som importerades fran lake Tahoe.

Karin sa...

Aha, det är ju intressant! Men var får ni själva krondillen ifrån - det är väl ett måste för att de ska få den där svenska känslan?
Karin

Kmannen sa...

Krondill kallas "Pickeling dill" och finns pa diverse farmers markets... Kniper det kan man kopa en massa dillfro och lagga i en nylonstrumpa som man knyter till. Annars blir kraftorna fulla med fron. Men det blir ju som sant godast med krondill.

Taina sa...

Tack för tipset! Passade dock på att både fiska och äta svenska kräftor när vi var i Sverige på semester...men en tur till IKEA blir det ändå tror jag ;)

Tjingeling från CT